24 oktober 2013

The gun (Pistolen) av Bali Rai



Kompisarna Jonas, Binny och Kamal bor i en fattig och nedgången londonförort. Området styrs av gäng och de tre kompisarna har ständiga problem med ett av gängen BMD.

En dag när de står på gatan utanför sitt vanliga snabbmatställe hör de smällarna från pistolskott längre ner på gatan. De kastar sig ner på gatan och tar skydd bakom en bil och tittar försiktigt fram för att se vad som händer. Det är svårt att se riktigt vad som händer, men det verkar som att ett par gängmedlemmar har hamnat i en skottlossning.

Efter ett par minuter dyker det upp massvis av poliser och killarna, som själva är lite småkriminella, har ingen lust att stanna och snacka med polisen, så de börjar bege sig hemåt. Jonas har dock sett att en av skyttarna kastade någonting i en gränd medan han flydde från platsen, så han lämna Binny och Kamal för att se vad gängmedlemmen har kastat för någonting.

Jonas letar en stund i gränden och till slut hittar han en ryggsäck. Han öppnar ryggsäcken och sträcker ner handen och känner att det ligger någonting hårt och tungt i den. När han plockar upp föremålet ser han att det är en pistol. Jonas inser att det inte är någon bra idé att bära på sig en pistol mitt bland en massa poliser, så han skyndar sig hem och gömmer pistolen under sängen på sitt rum.

Jonas går ut igen för att träffa Binny och Kamal. När han träffar Kamal ser Kamal ganska sur ut. Jonas frågar vad som är fel och Kamal pekar på ett par killar längre ned på gatan. Killarna tillhör gänget BMD, som föregående vecka har överfallit Kamal och Binny. Kamal säger att de tror att de kan komma undan med vad som helst och att det är på tiden att vi får lite respekt. Jonas försöker få Kamal att släppa det, men Kamal vill inte lyssna utan drar upp sin huva och säger åt Jonas att följa med. Kamal plockar upp någonting från jackfickan och springer bort mot killarna från BMD. Jonas tvekar först, men springer sedan efter och när han kommer fram till Kamal så ser han att Kamal har  en kniv i handen som han viftar mot killarna från BMD. Jonas hoppar på en av killarna och ett slagsmål bryter ut. När de har slagits i ett par minuter kommer förstärkning från BMD och Jonas och Kamal inser att de är chanslösa mot 10 killar med basebollträn, så de börjar springa från platsen. De springer till en gata där de vet att det brukar vara mycket folk och BMD inser att de inte kan överfalla Jonas och Kamal där, så de ger upp jakten.

Jonas är glad över att de har lyckats ta sig undan gänget, men Kamal är mest arg och bitter. Kamal tänkte sig att det här skulle bli en hämnd för förra veckans överfall, men istället blev det Kamal och Jonas som fick fly.

Några dagar senare står Jonas och Binny och snackar om vad de ska göra åt situationen med BMD. Binny tycker att det känns hopplöst, men Jonas säger att han kanske vet ett sätt. Jonas säger åt Binny att följa med honom och de går tillsammans hem till Jonas. Väl hemma plockar Jonas fram ryggsäcken och visar pistolen för Binny. Binny blir imponerad, men inser att det kan vara ganska riskabelt att ha en pistol som är eftersökt efter skottlossningen.

Efter en stund kommer Kamal förbi och Jonas visar pistolen för honom också. Kamal skiner upp när han ser pistolen och Jonas berättar var den kommer ifrån. Kamal säger ”jag lånar den här ett tag” och stoppar på sig pistolen. Jonas tvekar först, men ger sedan okej till Kamal. Men att låna ut en pistol till en person besatt av hämnd kan ge hemska konsekvenser...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar