25 oktober 2013

Battle of the bands av K.L. Denman



Boken handlar om en kille som heter Jay. Jay spelar gitarr och sjunger och tillsammans med kompisarna Cia och Kel har han ett band som heter ”The lunar ticks”. De är rätt nöjda med hur de låter och på musiktävlingarna som skolan de går på har en gång i månaden brukar de alltid vinna. Cias föräldrar låter dem repa i deras garage och utöver att Cias mamma kommer in och klagar någon gång ibland så funkar det rätt bra. Det enda som riktigt stör är att Kels flickvän Amy jämt ska vara med på repen. Hon snackar oavbrutet mellan låtarna och ska alltid hålla på att kyssa Kel så fort hon får chansen.

Utanför bandet är Jays liv rätt vanligt och det är faktiskt ett problem för Jay. Det är inget fel på Jays liv, han går i skolan, har kompisar och rätt bra föräldrar. Men Jay skriver texterna till bandets låtar och eftersom det inte händer någonting särskilt i hans liv har han inget att skriva om. Alla hans idoler skriver om sina hårda liv, men Jays liv är långt ifrån hårt och han har inte direkt någon livserfarenhet att skryta om.

Jay testade att dricka sig full för att få lite livserfarenhet, för det verkar ju funka i en del av låtarna han lyssnar på, men det enda det ledde till var att han blev illamående och fick utegångsförbud av sina föräldrar. Hans nuvarande lösning är att han sticker ut den natt när det är fullmåne, då han har hört att folk beter sig konstigt av fullmånen, och går till platser som kan vara lite farliga eller skrämmande. Det har inte funkat riktigt så bra som han önskar. Han har visserligen lyckats skriva en text efter en natt på kyrkogården, men oftast leder utflykterna mest till att han hamnar i jobbiga situationer.

Sedan en tid tillbaka har det suttit anlag på skolan om att det ska hållas en musiktävling för alla skolor i hela staden. I tävlingarna de håller på skolan vinner man ingenting, men på den stora tävlingen är första pris en dag i en riktig inspelningsstudio. Det är något av en dröm för Jays band, att få spela in sina låtar i en riktig studio. Då skulle de kunna skicka runt en skiva till skivbolag och radiostationer och kanske få ett skivkontrakt. Men de måste ju vinna tävlingen först och även om de alltid vinner tävlingarna på sin skola så kan det finnas bra band på de andra skolorna i staden också. Det är särskilt ett band de är oroliga för och det är ett band som heter Indigo Daze. Det är ingen i Jays band som har hört dem, men alla de har träffat som har hört Indigo Daze säger att de är fantastiska. Dessutom har de en väldigt snygg sångerska som Jay är lite hemligt förälskad i.

Medlemmarna i Indigo Daze går på en skola inte långt ifrån den där Jay går och en dag, två veckor innan den stora bandtävlingen, får Jay höra att de ska ha en bandtävling på den skolan och att Indigo Daze ska spela. Jay snackar med Cia och Kel och säger att de borde sticka iväg till skolan för att kolla in motståndet. Cia är tveksam, då hon har haft lite problem i skolan och missar hon en enda lektion får hon utegångsförbud och då kommer hon inte att kunna vara med på den stora musiktävlingen. Men Jay har en plan. Han har en kompis som just har just har fått sitt körkort och han är skyldig Jay en tjänst, så om de får skjuts av honom direkt när lunchen börjar ska det inte vara något problem att vara tillbaka tills lunchrasten slutar. Cia och Kel går med på det och Jay pratar med sin kompis som går med på att köra dem.

De åker till skolan när lunchen börjar och precis som alla har sagt är Indigo Daze fantastiska. Jay och hans kompisar har svårt att se hur de ska kunna slå dem, men de vet att de måste repa stenhårt innan tävlingen. De blir kanske kvar lite länge vid konserten och när de väl sätter sig i bilen är det 10 minuter till lektionerna börjar igen, men det bör ändå gå vägen. Men så på väggen tillbaka till skolan stöter de på en poliskontroll och polisen vinkar in dem till väggrenen. Problemet är bara att med ett nytt körkort så får man bara ha en passagerare och de är faktiskt fyra i bilen.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar