25 oktober 2013

Flickan och presidenten av Petter Lidbeck



Det har kommit ett rymdskepp till jorden och det svävar över en stad. Presidenten står och tittar på rymdskeppet med en kikare. Men presidenten är arg. Rymdskeppet svävar nämligen inte över presidentpalatset, som presidenten vill, utan över de allra fattigaste delarna av staden. Men rymdvarelserna kanske inte vet att presidenten är den viktigaste personen i staden, så presidenten hoppar in i sin limousin och åker iväg för att möta rymdvarelserna.

När han kommer fram till rymdskeppet hoppar han ut ur limousinen och tar fram en megafon och ropar mot rymdskeppet. ”Hallå rymdmän, det är jag som är presidenten. Välkomna till jorden”. Ingenting händer. Presidenten ropar igen ”Rymdvarelser, ni är på min planet. Jag vill prata med er”. Ingen svarar. Nu börjar presidenten bli arg så han ropar åt rymdskeppet ännu en gång ”Det är presidenten som talar, kom nu omedelbart ut så att vi får se era gröna ansikten och konstiga ögon”. Fortfarande inget svar. Nu är presidenten riktigt arg så han skriker ”Hallå era slajmiga rymdmiffon, kom ut nu direkt”.

Plötsligt kommer en ljusstråle ut från rymdskeppet. Ljusstrålen lyser på en liten flicka som är så fattig att hon bor i en låda. Presidenten ropar åt flickan att hon måste flytta på sig för nu vill rymdvarelserna prata med honom. Men när han kommer fram till ljuset upptäcker han att det är som en vägg som han inte kan komma igenom. Från rymdskeppet kommer det plötsligt farande två fåtöljer och ett bord med saft och bullar på och i ena fåtöljen sitter en rymdvarelse. Rymdvarelsen hälsar på flickan och ber henne sätta sig i den andra fåtöljen. Han bjuder på saft och de börjar prata och spela kort.

Presidenten blir vansinnigt arg då rymdvarelsen inte vill prata med honom, utan bara med den här fattiga flickan så han tar en pansarvagn och försöker köra in den i ljusskenet där flickan och rymdvarelsen sitter, men det funkar inte alls.

Flickan och rymdvarelsen spelar kort en lång stund och till slut säger rymdvarelsen hej då och åker upp till sitt rymdskepp. När de har åkt säger presidenten åt sina vakter att de ska gripa flickan och vakterna försöker ta flickan men det är helt omöjligt. Flickan säger då ”rymdisen sa att ni skulle försöka fånga mig, så han gjorde mig otvingbar. Ingen kan nu tvinga mig till någonting.” Presidenten blir vansinnig, då han är van vid att alla ska göra som han vill och han bestämmer sig för att han minsann ska kunna tvinga flickan. Men det är inte lätt när rymdvarelser har varit framme…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar