4 november 2013

Min typ brorsa av Johanna Lindbäck



Boken handlar om Nina och Daniel som i bokens början bägge går i nian. Boken är skriven så att vartannat kapitel är skrivet utifrån Daniels perspektiv och vartannat ifrån Ninas. 

Daniels pappa Tomas och Ninas mamma Marie har träffats genom en kontaktannons på nätet. Strax innan nyår får Nina reda på deras dejtande då Marie berättar för Nina att de ska åka upp till Luleå för att fira nyår tillsammans med Tomas och hans söner Daniel och Wille. Nina blir arg, men det är inte mycket hon kan göra och de åker upp till Luleå. Som tur är verkar Daniel och Wille känna på samma sätt och de kan i alla fall förenas i att de tycker att det är trist att tvingas fira nyår tillsammans.

Tomas och Marie träffas mer och mer och en dag på våren berättar Tomas för Wille och Daniel att de ska flytta ner till Umeå till Marie och Nina. Både Daniel, Wille och Nina avskyr idén, men Tomas och Marie har bestämt sig och i augusti flyttar de så in till Marie och Nina.

Trots att Wille är en typisk sportkille och Nina håller på med konst kommer de ganska snart bra överens och Daniel börjar känna sig lite utanför. Trots att Nina och Daniel har börjat i samma klass har de svårt att få kontakt. Daniel är tyst, inåtvänd och lite nördig medan Nina är utåtriktad och alltid säger vad hon tycker. Bättre blir det inte av att Daniel en kväll råkar träffa Nina och Wille när de fikar tillsammans, trots att de båda har sagt att de ska göra andra saker.

Men i hemlighet beundrar Daniel Nina för att hon är så stark och bestämd och egentligen är han nog svartsjuk på sin bror för att han har fått sån god kontakt med Nina. Och trots att Nina tycker att Daniel är rätt nördig så har han någonting som hon tycker är spännande och när Daniel börjar umgås med en annan tjej ur klassen så börjar också hon känna lite svartsjuka. Men får man känna så när man nästan är syskon?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar