6 mars 2013

Rekryten av Robert Muchamore


Boken utspelas i England. James är en ung kille som lever ett ganska hårt liv. Hans mamma och hennes nya man är tjuvar. Vilket i och för sig innebär att James får en massa prylar, datorer, spel och sånt. Men han har det tufft i skolan och hamnar ofta i slagsmål. Enda ljuspunkten i hans liv är den yngre halvsystern Lauren.

I början av boken dör hans mamma och han blir placerad på barnhem eftersom Laurens pappa inte vill veta av honom. För att smälta in går han med i ett gäng äldre killar som utför kriminella handlingar vilket inte visar sig så smart då de lurar honom att begå en stöld och sedan sätter dit honom. Han hamnar i arresten först en gång. Sedan åker han dit igen och förväntar sig hamna i ungdomsfängelse. Men i stället vaknar han upp någon annanstans. Läs s.62-63.

Det visar sig att han hamnat hos en hemlig organisation, Cherub, Och de vill att han ska bli agent för dem. Cherub är en grupp barn och ungdomar som agerar som agenter där inte vuxna passar in. Man har nämligen insett att barn inte väcker så mycket misstänksamhet som vuxna. De kan till exempel umgås med barnen till misstänkta brottslingar och den vägen få tag i viktig information. James tvekar inte att nappa på erbjudandet och nu börjar en tid med hård träning innan han får sitt första uppdrag.

Detta är del 1 i en serie så gillar du den här så finns det mer att läsa om samma huvudpersoner.

Första delen har även kommit ut som grafiskt ungdomsroman på engelska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar