28 januari 2015

En mördarkatts dagbok av Anne Fine

En mördarkatts dagbok. Det kan ju låta som värsta skräckboken men denna är faktiskt mest rolig. Är det någon som har katt hemma kanske ni märkt att den nån gång dödat ett djur, Kanske en fågel eller mus eller så. Det är ju faktiskt en instinkt katter har. Det är naturligt för dem

Tuffy är Ellies och hennes familjs älskade katt. Men på senaste tiden har populariteten börjat avta. Faktiskt mer och mer för varje dag. För kattens mordiska instinkter börjar gå över styr. 

Tuffy är alltså en familjekatt som liksom har sina kattinstinkter eller jaktinstinkter i behåll. Då och då händer det att Tuffy belåtet kan visa upp en och annan mus, något som hans familj däremot inte verkar ha någon som helst förståelse för. Och när Tuffy, stolt som bara den, har med sig en fågel, ja då gnälls det ännu mer! Lillmatte Ellie bara gråter och pappa bara blänger. Och mamma, hon oroar sig mest för sina petunior. Det är precis som att Tuffys familj inte fattar att han faktiskt är KATT!

Och när grannarnas kära kanin Stampe släpas in i huset blir det hela till ett stort problem för hela familjen. Vad ska grannarna säga? För att lösa Stampeproblemet måste de komma på en riktigt bra lösning. Tuffy kan inte annat än att lite roat titta på när familjen sätter sin plan i verket.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar