28 januari 2015

Den stulna showen av Maria Frensborg


Den stulna showen är tredje boken om Stål-Stella. Men man kan läsa dem i vilken ordning som helst. Stella är en tjej i den norrländska orten Dockvik, alldeles vid Skuleberget vid Höga kusten. Dockvik finns inte på riktigt, men Skuleberget finns och Höga kusten finns.

Ingen i hela Dockvik vet att Stella extraknäcker som superhjälte. Att hon är Stål-Stella. Eller att hon har ärvt rollen som superhjälte efter ortens gamla bibliotekarie. Stål-Stina kallades hon. Det är topphemligt. Inte ens hennes bästa kompis Gustav vet.

Det gnolas och musiseras överallt i den lilla Dockvik - det är dags för årets visfestival! Det är mest vissångare, trubadurer, nyckelharpor och så men i år ska ingen mindre än  JC Cool komma och Stella och Gustav tycker det mäktigt. Han är världens bästa rap-artist tycker dem. Men det är inte alla som tycker att en cool rappare som JC Cool hör hemma på festivalen. Någon skriver en arg insändare i tidningen och någon klottrar på Ica butikens vägg.  Det verkar som om någon i Dockvik försöker förhindra rapparen JC Cool att uppträda. Faktiskt så stjäl någon hans dyrbara halsband? Det är inte vilket halsband som helst. Det är av rent guld och värt en miljon kronor och JC Cool uppträdder aldrig utan det! Men det finns en som kan lösa problemet: Dags för Stål-Stella att rycka ut igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar