10 maj 2013

Stickan av Guy Bass


Läs. s 20. Professor Erasmus har sedan barnsben givit liv åt märkliga varelser. Först av alla skapade han Stickan. De var oskiljaktiga under många år. Nu är Stickan glömd. Men även om Erasmus inte kommer ihåg när de svor varandra evig vänskap, så gör Stickan det. Stickan botar de nya monstrens människsoätstörningar med olika dekokter och ser till att de inte tar sig ner till Bökehåla, den närmsta byn, och härjar. Det sista Stickan vill är att en arg  mobb skall bränna ner slottet, hans hem.

När professorn skapar ett ovanligt stort och argt monster, med hjälp av varulvsextrakt, tror jag, och Stickan som vanligt måste rädda situationen så uppstår en, för Stickan, något störande situation. Det stora monstret utser honom till sin bästaste vän och följer honom genom slottet. Stickan är van att jobba ensam. Monster tänder ljus i hans källarhåla och vill ha fester.

Stickan börjar fundera på att dra. Professorn verkar ändå inte minnas honom. Kanske kan han haka på freakshowen som just nu befinner sig i Bökehåla. Ägaren verkar genuint intresserad av Stickan och försöker tjata sig in i slottet trots att Stickan upprepade gånger sagt att de inte tar emot besökare. Men hur ska professorn klara sig utan Stickan?

Ganska lättläst bok med massor av humor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar