10 maj 2013

Den magiska kepsen av Petter Lidbeck


Jag får ta en lite roligare bok också. Den magiska kepsen. Mostafa tillhör biblioteksgänget i sin klass. Det är han, Ali och Anastasia som brukar hänga där när alla andra går ut på rast. Inte för att han är särskilt smart, för det är han inte, utanför att han heller inte är särskilt bra på fotboll och allt annat de gör ute på rasten när han, Anastasia och Ali sitter på biblban.

Faktum är att Mostafa faktiskt är lite av klassens dumskalle som får noll (!) poäng på matteprovet till och med.  När han ska ta hem provet till sin pappa så att pappa kan skriva på det så skäms han så mycket att han tar en penna och sätter en etta framför nollan så att det ser ut som att han fått 10 rätt av tolv istället för noll…  Åh, vad Mostafa skäms, speciellt när hans pappa ger honom en keps han hittat på sjukhuset där han jobbar. En keps som det står 10 på. 10 för 10 poäng på provet.

När Mostafa är med sin klass som publik på ett frågeprogram i TV märker han att det är något mystiskt med kepsen. Efteråt ser han programmet tillsammans med pappan Läs 55-56.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar