25 februari 2015

Kapten kalsong av Dav Pilkey

Det är en ganska tramsig bok men väldigt rolig.

Huvudpersoner är George Beard och Harold Hutchins, två killar i kanske 10 årsåldern som ständigt hänger med varandra. Tillsammans gör de en tecknad serie om sin coola superhjälte Kapten Kalsong, utrustad med "kalsongkraft" som han använder för att besegra skurkar.

( Bokpratssidor: Visa kapitel 3 med den tecknade serien)

Serien är succé. De brukar smygkopiera den i flera hundra exemplar som de säljer på skolan. Alla på skolan älskar den. Alla utom en: Mr Krupp, den elaka rektorn som hatar barn. Främst hatar han George och Harold och deras attityd och ständiga upptåg, men framför allt deras hyllade serie.

Men nu får Mr Krupp äntligen chansen att sätta dit killarna. Han har nämligen lyckats filma deras senaste upptåg. De saboterade skolans fotbollsmatch genom att strö peppar i hejarklackens pompoms så de nös och duschtvål i orkestern instrument så det kom såpbubblor och blev halt överallt. Detta har Mr Krupp alltså filmat. (bokptatssidor kapitel 7) och med filmen i säkert förvar utövar han utpressning - vilket betyder slavarbete för George och Harold ...

Naturligtvis vill Georg och Harold komma undan detta. Och på nåt sätt lyckas de faktiskt hypnotisera rektorn. Inte nog med att de får honom att lyda dem. De inser att han faktiskt är ganska lik deras tecknade superhjälte. och, ja, det ena leder till det andra och plötsligt ÄR Mr Krupp kapten Kalsong. Superhjälten vars identitet är så hemlig att han inte en själv vet vem han är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar